BENEFICII
- corectează în principal simptomele carenţei de potasiu;
- previne diminuarea proceselor de biosinteză a glucidelor, lipidelor şi protidelor din plante şi a diviziunii celulare;
- previne brunificarea şi răsucirea frunzelor;
- previne apariţia de pete necrotice pe frunze;
- previne scăderea puterii de înfrăţire şi rezistenţei la cădere a cerealelor păioase;
- previne scăderea rezistenţei plantelor la atacul de boli şi dăunători;
- previne întârzierea maturării plantelor;
- previne scăderea conţinutului de zaharoză din rădăcinile sfeclei de zahăr;
- favorizează biosinteza şi acumularea carotenoidelor, a vitaminelor B1, B2, C, glutaminei;
- contribuie la neutralizarea acizilor organici, evitând scăderea pH-lui sucului celular;
- contribuie la obţinerea unor producţii superioare, din punct de vedere cantitativ şi calitativ;
- îmbunătăţeşte calitatea produselor vegetale şi durata lor de păstrare.
MOD DE ACŢIUNE
Aplicarea acestui produs cu un conţinut ridicat de potasiu contribuie la biosinteza şi transportul glucidelor în plantă, reglează presiunea osmotică, deschiderea stomatelor şi circulaţia apei în ţesuturi. Catalizează şi activează o serie de sisteme enzimatice, menţinând un mediu ionic favorabil activităţii optime a enzimelor. Ionii de potasiu din acest produs sunt osmotic activi, circulând cu mare viteză în ţesuturile vegetale, contribuind astfel la reglarea apei din celulele plantelor. Micşorează transpiraţia, măreşte rezistenţa plantelor la ger, secetă şi la atacul de boli şi dăunători. Are influenţă pozitivă asupra formării clorofilei şi contribuie la menţinerea stării coloidale a protoplasmei şi la hidratarea sa. Stimulează fotosinteza şi biosinteza proteinelor, respiraţia plantelor şi reacţiile de fotofosforilare. Menţine funcţionarea normală a celulelor, reglează permeabilitatea membranelor citoplasmatice.
COMPOZIŢIE CHIMICĂ
Azot (N) |
5% |
Potasiu (K) |
50% |
EDTA |
1% |
RECOMANDĂRI DE APLICARE LA PRINCIPALELE CULTURI AGRICOLE
CULTURA AGRICOLĂ |
MOMENTUL APLICĂRII |
DOZA RECOMANDATĂ LA O SINGURĂ APLICARE |
---|---|---|
Cereale păioase |
|
2,0 L/ha |
Porumb |
|
2,0 L/ha |
Floarea soarelui |
|
2,0 L/ha |
Rapiţă |
|
2,0 L/ha |
Soia |
|
2,0 L/ha |
Sfeclă de zahăr |
|
2,0 L/ha |
Cartof |
|
2,0 L/ha |
Mazăre |
|
2,0 L/ha |
Lucernă |
|
2,0 L/ha |
RECOMANDĂRI DE APLICARE LA PRINCIPALELE CULTURI HORTICOLE
Fertilizantul Potaz se aplică foliar. În tabelul de mai jos se regăsesc recomandările de aplicare pentru culturile horticole cu cerințele cele mai ridicate de K (potasiu), cultivate in spații protejate (sere, solarii) sau în câmp.
CULTURA HORTICOLĂ |
MOMENTUL APLICĂRII |
DOZA RECOMANDATĂ LA O SINGURĂ APLICARE |
---|---|---|
Tomate |
|
0,35 L/1000 m2 sau 3,5 L/ha |
Rădăcinoase (morcov, țelină, pătrunjel pentru rădăcină, păstârnac) |
|
0,35 L/1000 m2 sau 3,5 L/ha |
Viță-de-vie* |
|
3,5 L/ha |
Pomi fructiferi (semin
Acest website utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a oferi o experienta de navigare cat mai buna. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu Politica cookie Citeste mai mult PreferinteCookie-uri pe care trebuie să le includem pentru ca anumite pagini web să funcționeze. Din acest motiv, ele nu necesită consimțământul dumneavoastră. Folosim aceste cookie-uri exclusiv pentru a oferi o experienta mai buna utilizatorilor. Folosim aceste cookie-uri exclusiv pentru cercetare internă, cu scopul de a îmbunătăți serviciul pe care îl oferim tuturor utilizatorilor noștri. Cookie-urile de marketing permit companiilor să afișeze anunțuri relevante pentru interesele tale, ceea ce poate face experiența ta online mult mai plăcută și mai utilă. Ele sunt utilizate pentru a personaliza reclamele pe care le vezi pe site-urile web. |