Produs biodegradabil 100%, Amalgerol - 1l
INGREDIENTE
Extracte din plante, uleiuri esentiale si acizi grasi in emulsie u/a, extract din alge, petrol distilat.
Substanta uscata: 19,0 %
Azot total (N): 2,5 g/l
Densitate: 0,97 kg/l
Valoarea ph: 8,5
Beneficiile utilizarii Amalgerolului
- stimuleaza cresterea plantelor;
- optimizeaza calitatea si randamentul culturilor agricole si horticole;
- accelereaza descompunerea resturilor vegetale;
- imbunatateste structura si calitatea solului.
- se descompune 100% in mediul inconjurator.
- amelioreaza conditia culturilor dupa seceta, bruma, grindina, daune din erbicide, surplus de umiditate si altele.
- creste rezistenta plantelor la seceta si le ajuta in a depasi efectul negativ al secetei;
- are actiune de alaturare a produselor de protectie a plantelor, optimizand efectul aplicarii lor, fara necesitatea de crestere a dozei.
- sporeste asimilarea azotului, fara a fi necesara introducerea suplimentara de ingrasaminte pe baza de azot, multiplicand activarea actiunii enzimelor care transforma formele anorganice ale azotului in forme organice.
- diminueaza cheltuielile cu fertilizarea.
- creste cantitatea de zahar in struguri cu 2-4% la tratarea de 2-3 ori a vitei de vie.
- vinurile obtinute din struguri tratati cu Amalgerol au caltate ridicata si posibilitati de invechire fara probleme.
Cum se utilizeaza ingrasamantul Amalgerol?
- Inainte de utilizare se amesteca (agita) foarte bine produsul.
- Se toarna jumatate din cantitatea necesara de apa in rezervorul de pulverizare.
- Se adauga cantitatea necesara de Amalgerol, se agita, dupa care se toarna restul de cantitate de apa.
- Se amesteca pe tot parcursul operatiunii de pulverizare.
- Se curata toate dispozitivele de pulverizare dupa utilizare.
- Nu se va aplica in orele cu soare puternic sau cand temperatura depaseste 25 de grade.
- Nu se utilizeaza imediat dupa ploaie sau cand apare pericol de inghet.
Doze recomandate in functie de culturile fertilizate cu Amalgerol
Cultura | Doza i/ha | Momentul aplicarii | Numarul de aplicari/cultura |
Cartofi | 3-5 l/ha | perioada dintre ingrosarea stolonilor si dezvoltarea tuberculilor | 3 aplicari la un interval de 10-14 zile |
Mazare, fasole, soia | 3-5 l/ha | inainte de inflorire | minim 2, impreuna cu insecticidele |
Vita de vie | 3 l/ha | de la inflorire pana la formarea boabelor | 4-5 aplicari |
Fructe de padure | 3 l/ha | din martie pana la colorarea fructelor | 3-4 aplicari primavara si 1-2 aplicari toamna |
Legume | 3 l/ha | dupa plantare | 3-5 aplicari la interval de 10 zile, ultima aplicare cu 3 zile inainte de recoltare |
Pomi fructiferi | 3-5 l/ha l/ha | de la buton floral pana la inceputul colorarii fructelor | 4-5 aplicari |
*Fertilizarea la gazon (1-2 l/ha) se face dupa 2-3 zile de la taierea ierbii, la fiecare 4-6 saptamani.
*Pentru culturile protejate, din sere si solarii, putem folosi Amalgerol in doua moduri:
- Nutri-irigare- se foloseste o concentratie de 0,02-0,05%(200-500 ml in 1000 litri de apa) la un interval de 10-14 zile.
- Aplicare foliara - se foloseste o concentratie de 0,3-0,5% (300-500 ml/100 l apa) la un interval de 10-14 zile.
Amalgerolul este compatibil cu majoritatea produselor aplicate prin pulverizare.
Mod de ambalare: 1 litru/flacon.